2009-06-17

Деца със странно поведение vol. 1

Днес се сблъсках с един от най-интересните си случаи в детския кът.

Дойдоха едно момиченце и момченце на около 4-5 годинки и решиха да карат триколесните ни велосипедчета. За ваша информация, триколките ни са две, "за да не се карат децата". Момченцето си намери триколка и си седна, а момиченцето се насочи към другата, на която седеше едно 2 годишно детенце. И тук започнаха проблемите. Голямото момиче започна да дърпа малката и ужасно грубо да й вика да слезе, след което се намеси приятелчето й и най-безцеремонно блъсна "бебето" от велосипеда.

Естествено, малката заплака веднага. Аз я гушнах и зауспокоявах, започнах да се карам на двамата "злосторници", при което голямото момиченце се заоправдава. Как тя нищо не била направила, как тя била първа на колелото, как двамата искали да си пограят, а бебето им пречело. Казах, че това не е причина да я бутат така, и "вижте сега как я разплакахте, горката!"

При което... хм... голямото момиче се разрева. Ей-така, от лигавщина. Просто защото видя, че към плачещото дете бях нежна в момента. Ревеше високо, силно и повтаряше как нейното приятелче било виновно за всичко и как я било блъснало на плочките пред детския кът и "виж каква рана ми направи, уаааа" (нямаше рана, разбира се). Казах й, че това е станало преди да дойдат, а те са блъснали момиченцето В детския кът, а тя каза, че била по-важна, защото "се била ударила първа".

Няма нужда да казвам колко идиотско звучеше това, нали? :-P

5 коментара:

  1. Божее какви чудовища са някои деца... Плашещо и тъжно е това, което разказваш.

    ОтговорИзтриване
  2. Няма много общо с поста, но ми е любопитно, дали има значение и дали знаеш, кои от тези деца ходят на детска градина и кои са гледани от някой вкъщи?

    ОтговорИзтриване
  3. Ами по принцип не знам, но човек може да се досети :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пончи, детските градини не са това, което бяха. Особено ако говорим за деца от по-заможни семейства, които ходят на частни специални детски градини, в които ги гледат като парис-хилтънчета и им говорят по цял ден на чужд език, щото така е по-престижно ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Да, на мен просто ми е прекалено трудно да говоря за тези детски градини без да се ядосвам... затова и не ги споменавам много-много.

    ОтговорИзтриване