2009-03-29

Пътуването продължава

Хех, откога искам да сложа такова заглавие на някой пост! :)

Първо, да те питам искаш ли да бъдеш последният човек в тази игра? Решила съм, че докато не се запишат всичките петима, няма да започна да правя нищо, така че давай, само теб чакам! :)

Всъщност при мен няма нищо кой знае колко интересно. Започнах да ходя на лекции и вече цял месец съм редовна в университета. Задачите ни са повече отвсякога, ужасно много ни товарят... но аз нямам право да се оплаквам, все пак трябва и за първия семестър да наваксвам :) Може и да успея да завърша... ако се понапъна.

В детския кът не съм ходила сякаш от векове - същия този цял месец съм в отпуск и децата ми липсват много. Вече с трепет си представям как ще си играя с тях, как ще си говорим, ще рисуваме, ще творим... Имаме нов шеф, Мария казва, че бил страхотен. Много ми се иска да го видя най-после и да разбера що за човек е, но ще трябва да почакам до началото на другия месец. Не е много - само два дни - и после всичко ще тръгне пак нормално. Как ли ще съчетавам университета с работата при наличие на толкова много задачи?

Иначе ремонтът вкъщи върви много добре. По първоначалните планове вчера трябваше да му е крайната дата и вече да каним гости, но ще трябва да изтраем още две седмици. Нямам търпение просто! Разхождам се из стаите и ми е едно такова щастливо, когато гледам новия паркет, плочките и камината... и розовите стени на хола, разбира се! Всичко е прекрасно! Представям си как ще се събуждаме заедно в нашата си спалня, как ще си готвим и ще подреждаме нашата кухня, как ще рисувам в моето ателие и ще правим кочинка, когато сътворяваме ЛАРП инвентар в кабинета :) Представям си лятото на балкона, под сянката на шарен чадър, как седим на столчета край масичка и наблюдаваме улицата, която се е ширнала докъдето ни поглед стига. Представям си зимата, седнали пред камината, сгушени на топло и прегърнати. Представям си чаените партита и гоститата, и приключенията...

Ще бъде чудесно!

3 коментара:

  1. Лю, мило, отдавна не бях влизала в блога ти,но винаги ми е бил много интересен за четене и ме приближава близо до теб.:)Радвам се, че нещата вървят така прекрасно, че пътуването продължава и че скоро ще бъдеш пак при децата.:)))Ще се радвам да се видим през април - вече при хубаво пролетно временце:)))Целият март ми беше кошмарен, но сега съм убедена, че идват по-хубавите дни!:)))
    Целувки: Ро

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи почти все едно си Пипи :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам за теб, миличка! (и даже малко ти завиждам, но благородно ;) )
    Целувам те!


    П.С. Наистина ли хола ти е розов?! оО

    ОтговорИзтриване