2012-07-04

Мел учителствува

Имало едно време (така де, все още си го има) един приятел на баща ми, който се оженил в Испания и довел съпругата и дъщеря си да живеят в България. Дъщерята знаела по малко и от двата езика - този на майка си и този на баща си - но сега се налагало да тръгне на училище в България и съответно да научи българския по-добре, за да може да се справя и да не се чувства изостанала от другарчетата си в клас.

Ето тук в историята идвам аз. Нали някой ден ще ставам учителка - баща ми реши (и правилно!), че най-добрия начин да се подготвя за бъдещата си професия е да я практикувам с чаровната Софѝя.

Днес беше първият ни урок. Четохме "Червената шапчица", писахме, учихме дните от седмицата и числата, позанимавахме се с математика, прочетохме някакъв анекдот от една читанка и после се опитахме да го илюстрираме.
 
Историята беше за новата ученичка, която влиза в клас, настаняват я до едно момче и то започва да се хвали - "аз мога да свиря на пиано, да се въртя на един крак и да ловя риба". После я поглежда и я пита тя какво може. Отговорът й можете да прочетете на картинката  отдолу :)




Беше много интересен и, надявам се, ползотворен урок. Ще видим какво ще стане на следващия! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар