2010-08-31

"Don't tell me what I can't do!"


Много е неприятно, когато близките ми ме разубеждават от някоя идея с доводи като "това не може да стане" или "така стоят реално нещата". Защо пък да не може да стане? Защо пък да не може поне да опитам?

Знам, правят го защото се страхуват да не се разочаровам или да не падна от високо. Приятели са все пак... Но нима трябва да ме разубеждават от всичко още преди да съм започнала? Нали ако нищо не опитам, не само никога няма да се проваля, но и никога няма да успея!

Какво им пречи да ме подкрепят или помогнат със съвети как да стане идеята ми реалност, вместо просто да ми казват, че не може? Какво им пречи, ако не могат да направят горното, просто да замълчат и да се усмихнат на моята вяра и надежда, че мога да направя нещо красиво или значимо?

Може би просто не обичат мечтатели... Може би са затънали в сивото си, безкрайно заето и сериозно ежедневие на "успели хора" и, смятайки това за единствения правилен начин, се опитват да направят всички други като тях.

Но аз не искам да стана сива и сериозна! Аз искам да правя нещата, които харесвам, нещата, с които знам, че ще бъда полезна. Искам да бъда себе си, да не правя компромиси с това, което съм и което искам да бъда! Искам да вярвам, че ще успея в това, което правя. Нали ако не вярвам в нещо, то никога няма да стане реалност! А аз вярвам, че ако не обичам това, което правя, никога няма да успея в него.

И, моля ви, не попарвайте ентусиазма ми така лекомислено! Оставете ме да бъда оптимист , защото и оптимистите успяват, колкото и да не ви се вярва!

1 коментар:

  1. много добре го каза накрая - Оптимистите успяват ... мечтателите НЕ ! За да успееш трябва да знаеш не само какво искаш но и как и дали можеш да го осъществиш - само с искане не става ! МНОГО МНОГО МНОГО ИСКАМ да мога да разперя ръце и да летя от 9 етажен блок ! Не, не ми попарвай ентусиазма,моля те !!! Искам пък да летя ! искам да бъда себе си и да скоча от 47 мерта и да полетя а да не се размажа като останалата част от населението която би пробвала ! и Не приятелите НЕ трябва да си мълчат - те трябва да са искрени - мрази ме ако искаш,сърди се че не ти давам да скачаш от блока - предпочитам жив сърдит бивш приятел пред репликата "Абе аз познавах една мечтателка,едно време ... тя обичаше първо да скача и после да вижда дали може да лети ... хубав човек БЕШЕ" Всичко е фигуративно казано, но ти схвана смисъла вярвам ! Дерзай с мечтите - просто живей в реалния свят!... а да и за твое сведение не си и наполовина мечтател колкото аз съм ! :P

    ОтговорИзтриване