2010-08-09

Комикси

Комикси!

От няколко дни съм луднала по тях малко повече, отколкото е обичайно. За това обаче си има причина - подготвям се за рисуването на Моя Комикс! Той ще бъде за двама сладури, които приключенстват из един фентъзи свят и им се случват какви ли не интересни неща. Някъде по пътя им има едно рогато божество, упорит преследвач и крилати хора. Само че първо ще трябва да се запознаят и да напуснат Големия Град.

Днес цял ден се занимавах с търсене на информация за това как точно се правят комикси. Винаги съм имала някаква бегла представа за това, но все си мислех, че трябва да има някои трикове, съвети и пр. из Интернет. И, разбира се, открих!



За който се интересува:
  • http://illustration.suite101.com/article.cfm/how_to_make_comics - ако нямате намерение да рисувате комикси, а само да се образовате - тук можете да намерите много кратка и сбита, но полезна информация за това как по принцип се правят комиксите по света.
  • http://www.wikihow.com/Make-a-Comic-Book - тук в УикиКак се обяснява по-подробно, с много полезни съвети как точно да си нарисуваш комикс, но за съжаление няма картинки
  • http://www.boltcity.com/workshop/copper_tutorial/ - това е моят фаворит за тюториъл до момента - просто, ясно обяснено, с много визуални примери ииии... комиксчето е много сладко :)


Иначе тези дни непрекъснато рисувам разни персонажи и се подготвям за комикса - правя му сценарий под формата на миниатюрни скици (thumbnails). Единственият ми проблем е, че съм пристрастена към диалога и ми е много трудно да го редуцирам само до необходимия минимум. Непрекъснато се впускам в обяснения, игри на речта, словестни шеги, които може би само аз си разбирам... И над това ще поработя, то се е видяло!

Ии, за да не е поста ми само буквички, накрая ще ви покажа картинката, която завърших днес - двамата ми главни герои :)

4 коментара: