33. Меденки
Съставки:
2 яйца
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1,5 ч.л. сода за хляб
1 щипка сол
канела
5 ч.ч. брашно
Най-лесно се правят, като смесите поотделно сухите и "мокрите" съставки, след което лека-полека ги объркате заедно. Миксерът ви върши работа само в началото, после се меси на ръка. И оттук има два варианта: или разточвате полученото тесто и режете от него фигурки, или (ако не ви се занимава) просто правите топчета и ги нареждате в тавата. Мисля, че е очевидно на кой вариант съм се спряла този път :)
Пекат се на 180º за ок. 15-20 минути.
34. Кекс с парченца ябълка
Какво правиш, когато из кухнята се мотае някаква ябълка и само ти пречи да си подредиш плота?
Правиш я на кекс :)
Съставки:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пр. мляко (може и с вода)
1 ч.ч. олио
2,5 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
настъргана портокалова кора
1 голяма ябълка
много канела
Всичко се смесва, ябълката се нарязва на малки парченца и се забърква вътре. Пече се на 180º, докато не порозовее :)
35. Ябълкови сладки (Еладора)
Такива съм правила и преди, но този път не ми се получиха толкова добре. На вкус се харесаха, разбира се, но на вид го докарваха по-скоро на курабийки, отколкото на ябълкови сладки :(
А всеки знае, че когато очаква да хапне курабийка, а всъщност хапва нещо друго, винаги има едно такова... разочарование :-P
Няма коментари:
Публикуване на коментар