2014-08-19

От шишарки, миди и пера

Преди около месец в Бургас имаше тематични дни на ПП "Странджа" и аз бях поканена да участвам като водеща на работилничка за неща от природни материали. Събраха се доста деца, творихме красоти и много се забавлявахме. Ето и част от резултатите:




Това беше първата ми мостра, направих я надве-натри малко преди началото на работилничката, за да покажа какво може да се направи.







Тази жабка пък сътворих от парче кора, оцветена с акрилни бои. Езикът е от пластелин. Изобщо, пластелинът се оказа много полезно нещо - най-вече като сплав между различните материали (нямахме време да чакаме лепилото да съхне).








Тук имаме творбите на едно семейство - калинката и костенурката бяха на майката (или лелята?), а украшението за стена, което виждате отдолу - на детето.




Този младеж и неговата майка пък направиха една страхотна птица, която изобщо не разбрах как успяваше да стои на краката си - но е факт, че не падаше!


В работилничката се включиха и три тийнейджърки, тръгнали на следобедна разходка в Морската градина в търсене на интересни занимания. Е, мисля, че ги намериха - толкова време стояха и толкова сладко си приказваха, докато творяха, че ми стоплиха сърцето.






Ето тези двама господинчовци са отново мое дело, но не успях да се сдържа - перата им стояха толкова добре!








И за финал - тази красива госпожица, която веднага след нашите занимания щеше да лети със самолет. Чудя се дали е взела със себе си куклата, за която толкова се стара! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар