2014-01-07

Предизвиках се!

Ето, че дойде началото на 2014 година. Честито на всички!

В първите ѝ дни, разхождайки се из Интернет, попаднах на сайта на един много скъп за мен човек (s-viara.net). В него има бланка за самопредизвикателство - да направиш Нещо, което си се канил, а все не е оставало време/желание/възможност.

Та, аз прочетох статията за предизвикателството и взех, че се вдъхнових. И се предизвиках!

Тази година ще напиша детска книжка. 


Може да е само от един разказ (с картинки), може да е от няколко различни, може да е илюстрирано стихотворение (например онова за охлюва). Но със сигурност ще бъде нещо завършено. Може даже да се опитам да го издам!

Предизвикателството обаче, освен цел, трябва да има и условия. Затова тук и сега, имайки вас за свидетели, обявявам, че:
  • ще пиша всяка делнична сутрин поне по половин час (или докато не ме удовлетвори написаното);
  • ако в конкретния ден не успея да се съсредоточа, за да пиша, ще илюстрирам;
  • междувременно ще търся начини за издаването на книжката;
  • до края на февруари ще съм написала първия разказ, който съм започнала (нарича се "Тринадесет човечета", но нищо повече няма да ви кажа засега);
  • после ще започна да пиша следващия (може би един, в който има дракон; или една епична чорапена история); 
  • от време на време ще съобщавам тук напредъка си.  
Чувствайте се свободни (дори приятелски задължени) понякога да ме питате как върви. Колкото и самотна дейност да е писането, без помощта на хората, които ценя, няма как да се справя. Имам нужда да знам, че още някой освен мен иска да види това, което творя - че това, което правя, би било интересно някому.

Пожелайте ми успех!
И ако решите да предизвикате себе си, пишете ми! Ще ми бъде интересно да разбера за това и да помогна с каквото мога (пък било то и само с морална подкрепа).

Желая ви щастлива и ползотворна година!



3 коментара:

  1. Това е чудесно, мел. Ако има на земята някой, който да може да напише и илюстрира хубава детска книжка тази година, това си ти. С нетърпение ще я чакам, нали и аз съм си дете още.

    В.

    ОтговорИзтриване
  2. Ихаааааа! Успех, Мел, с теб сме! Убедена съм, че ще стане нещо прекрасно!

    Еладора

    ОтговорИзтриване