2012-05-04

Синдром на самотния хейтър

Преди много, много време (цели 5 години!) нарисувах ето тази картинка, която можете да видите в дясно.
Тя илюстрира съвсем точно т. нар. "синдром на самотния хейтър", а именно състоянието, когато, бидейки извън връзка, ти се гади при всякакъв вид публични изяви на привързаност.

Тогава, в далечната 2007 година, това ми беше смешно, тъй като го бях наблюдавала неведнъж, а не можех да разбера какво толкова има в двойките, които се прегръщат и целуват на улицата, в парка или където и да било.

Днес обаче съвсем добре го разбирам и дори съм го изпитвала на свой гръб. Когато си сам, тези гледки някакси просто ти се набиват на очи и ти се струва, че всички са се наговорили срещу теб. Сякаш целият свят се обича и гледа да го показва, за да ти е гадно от това.

Разбира се, това са пълни глупости! :)

Никой за нищо не се е наговарял и двойките са точно толкова публично показни и когато ти самият си във връзка. Само че тогава, нали, не го забелязваш, защото сам си прекалено зает да показваш публично привързаност към човека до себе си.

Въпреки че съм изпитвала този "синдром" (и може би ще го изпитвам и занапред), това не го прави по-малко глупав и смешен. Никой не е виновен, че си сам, и никой не е виновен, че е във връзка. И хем съзнаваш колко глупаво се държиш, хем не можеш да погледнеш целуваща се двойка без да те жегне едно такова чувство... завист ли му се викаше? Или може би съжаление?

1 коментар:

  1. [8.5.2012 г. 21:11:57] мога да ти кажа още един пример за синдром на самотния хейтър :D
    [8.5.2012 г. 21:12:56] Синдромът, при който приятелите ти решават, че е съвсем наред да водят половинките си винаги, когато кажеш "мини да пием по кафе да се видим" и не подозираш, че ще го доведат, и съответно ще се гледате тъпо един час и неловко ще се разделите после, защото не можете пред него да си говорите естествено за вашите неща, още повече че за теб е чужд човек.
    [8.5.2012 г. 21:13:39] Синдромът, при който компания приятели купуват за всички билети за кино или концерт, след което сядат с теб там и почват да се натискат, правейки ти пълен игнор през цялото време, като отвреме навреме те питат "е как е настроението, харесва ли ти"
    [8.5.2012 г. 21:13:57] И разбира се, ти си виновна, ти си хейтър, ако нещо не ти е много кеф и всъщност осъзнаеш, че не ти се е ходило на концерта или киното.
    [8.5.2012 г. 21:17:57] Мисля, че тогава виждаш истината за кой ти е приятел, и кой не е. Кой ти тегли една майна супер лесно и въобще не го интересуваш.
    [8.5.2012 г. 21:18:10] Защото има и други хора, които като кажат кафе, идват сами да се видят с теб
    [8.5.2012 г. 21:18:22] Има и други хора, които като отидат с теб и с половинката си, и двамата си говорят с теб
    [8.5.2012 г. 21:18:27] Но са много малко.

    В.

    ОтговорИзтриване