2008-10-01

За Notepad и нищо друго :)

Днес мразя Notepad, което ме кара да се сещам за това как Ваня го харесва :) Спомням си, че беше посветила цяла публикация в блога си на това. Помня и как кимах като я четях - бях съгласна с всичко в нея. Само че на този компютър тук нещата не стоят толкова добре за хубавата програмка. Защо ли? Ами не ми поддържа кирилицата! Писах, писах, писах, сейвах и когато отворих файла отново - изненада! Посрещнаха ме до болка познатите и отвратителни "å,è,î,ã,è,í". Дори поставянето на cyrilic font нямаше никакъв резултат, представяте ли си?

Както и да е. Това е публикация за глупости :) Всъщност нямам какво да кажа, но толкова си разписах пръстите днес, че не им се иска да спрат и произвеждат милион глупости.

Какво става с мен ли? Работя, започвам университет, ям шоколад и мюсли (най-новото ми увлечение). Имам хем много да разказвам, хем нищо - зависи откъде го погледнете. В работата ми се случват безброй интересни (може би само за мен) неща, но така и не мога да ги опиша. Мислех да си водя дневник с куриози от работното място, но се отказах, защото не мога да ги следя, а ключовите думи, с които си ги отбелязвам, накрая на деня нищо не означават и се обърквам :)

В момента мога да се сетя само за онзи смешен и едновременно с това потресаващ случай, в който малкото момиченце се возеше на една от онези коли-играчки и нареждаше (така, както може би е чувала мама или татко в колата): "Бииип! Би-бииип! Баси майката бииип!"

Толкова от мен засега. Пак ще реша да пиша някой ден :)
Поздрави!
Мира

3 коментара:

  1. Напиши нещо, пробвай "Save as" и виж какъв е Encoding-а. Пробвай да запишеш с UTF-8 и кажи дали има резултати.

    Лека алтернатива на Notepad e http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html

    ОтговорИзтриване
  2. Ахаха, описвай ги такива случки по-често :)

    В момента изпаднх в дълбок размисъл по въпроса това доколко е потресаващо и лошо и доколко не е, но ще се въздържа от писане по въпроса, че няма кой да ме чете :)

    ОтговорИзтриване
  3. @пончи
    Стана като смених Encoding-а! Благодаря ти! :)

    @frostie
    АЗ искам да чета и ще! :)
    Би ли писала заради мен? :)

    ОтговорИзтриване